Simon Klingen doet belletje rinkelen

  • April 27, 2021
150 150 Landelijk Netwerk Bossen-en Bomenbescherming

Nieuw Arnhems Peil

Heeft het volgende bericht uitgestuurd:

Kees Hin, ambtelijk hoofd bos- en parken van de gemeente Arnhem, heeft een aantal maanden geleden de gemeenteraadsleden een lobbybrief en giften verzonden om zijn destructieve bomenbeleid visie er door heen te kunnen drukken.

De giften op kosten van de inwoners van Arnhem aan alle raadsleden betroffen boekjes van Simon Klingen waarin het destructieve Arnhemse bomenkapbeleid gepromoot wordt waartegen 63 natuurorganisaties waaronder het WNF en Urgenda geprotesteerd hebben vorig jaar.

Simon Klingen verdiend o.a. zijn geld met advies geven aan de gemeente Arnhem, de verkoop van zijn boekjes om zijn eigen destructieve beleid er doorheen te drukken en met de inkomsten van houtkap.

De gemeente Arnhem heeft eerder al toegegeven dat hout van onze Arnhemse bossen in de biomassacentrales verbrand wordt terwijl bijna elke politieke partij in Arnhem zich op de borst klopt dat we als stad tegen het verbranden van houtige biomassa zijn. Dit kan echt niet!

Hieronder de link naar ons rapport over het destructieve beleid van de gemeente Arnhem waarbij ze jouw belastinggeld gebruiken om onze eigen bomen om te kappen ten koste van onze gezondheid, de natuur, het klimaat en daarmee de toekomst van onze stad: https://arnhemspeil.nl/…/2020-01-03-arnhemspeil-een…

Hieronder de link naar het document met de antwoorden van het College van B&W van Arnhem op de vragen van de SP: https://arnhemspeil.nl/…/2021-03-23-gemeente-arnhem…

Nieuw Arhems Peil vervolgt: Het vorige bericht hebben we verwijderd omdat de eigenaar van het bomenkapbedrijf met juridische stappen begon te dreigen indien we de foto bij het bericht niet zouden verwijderen. We hebben al meerdere rechtszaken tegen o.a. ‘Bomenkap en de biomassacentrales lopen en kunnen er op het moment geen extra zaak bij hebben vandaar dat we deze nu even uit de weg gaan. Mocht je onze strijd willen steunen tegen het desastreuze bomenkap en biomassabeleid dan kun je via www.biomassazaak.nl een donatie overmaken.