Het gaat niet meer over bossen maar over bomen!

  • January 30, 2021
150 150 Landelijk Netwerk Bossen-en Bomenbescherming

Er is een nieuwe, zeer verontrustende tendens gaande! Minister Schouten hoopt dat bossen zichzelf kunnen terugverdienen door bomen aan te planten in combinatie met windmolens, woningbouw en landbouw (agroferestry).

Bomen tussen windmolens: windmolens gaan maar een paar jaar mee. Tegen de tijd dat de bomen eindelijk een beetje boom aan het worden zijn, moet de windmolen worden vervangen. En hoe zullen de bomen zich ontwikkelen te midden van de luchtdrukverschillen en de slagschaduw? Is dit soms een doekje voor het bloeden dat de burgers aangereikt krijgen?

Bomen bij woningbouw: heel fijn voor de bewoners om in de directe omgeving bomen te hebben, maar gaat dit de bossen van de Nederlanders “terugverdienen”?

Agroforestry: Dit is niets anders dan rijtjes bomen, waartussen de boer zijn gewassen heeft staan. Ga even naar google en vraag afbeelding agroforestry op. (Wegens auteursrechten kunnen wij geen afbeelding plaatsen.)

Dit is dus de manier van “bos er bij” en boskap compenseren die de Bossenstrategie en Minister Schouten voor ogen hebben! Burgers van Nederland worden met een kluitje in het riet gestuurd!